English

Novosti


Moja uzgajivačnicaMužjaci
Ženke

Legla


Prethodna
Očekivana

Štenci


Na prodaju

Hrvatski ovčar


Standard
Galerija

Graničarski koli


Standard
Galerija

Rad i sport


Agility
Rad s ovcama
Spasioci

Pastirski
štapoviLinkovi


O meni


Alen


Kontakt


 

ISDS 219089
HR 10000 BOC
Oštenjena 02/05/1995
Uginula 24/02/2011
HD A, PRA neg.
CEA neg. (DNA nosioc)

Rodovnica

Slike

Int. Agility Ch.
Croatian Agility Ch.
GERMAL HANDY LASS - PUPPY

Puppy je prvi graničarski koli registriran u Hrvatskoj. Kupio sam ju 1995. godine u Kentu, Engleskoj i registrirana je u ISDS-u i u Kennel Club-u.

S njom sam najviše trenirao agility, no njena najveća ljubav je rad sa stadom u čemu je vrlo dobra. Također je radila flyball i natjecateljsku poslušnost - ona je zbilja svestrana kuja.
Puppy je jedna od pasa s najviše agility trofeja u Hrvatskoj. S 10 navršenih godina je osvojila Prvenstvo Hrvatske i postala Prvak Hrvatske u Large kategoriji za 2005. godinu. Lijepo priznanje za završetak njene agility karijere.

S obzirom da je uzgojena od čistih radnih (ovčarskih) linija, Puppy posjeduje snažan ovčarski nagon. Radeći s njom puno sam naučio o ovčarski psima i otkrio sam koliko zapravo volim takav vid rada sa psima te kako je fascinatan taj urođeni nagon kojeg graničarski koliji posjeduju.

Dok je bila premlada za agility s Puppy sam redovito vježbao natjecateljsku poslušnost. Sada se, iako više ne treniram poslušnost s njom, brzo prisjeti svih vježbi kad nam trebaju za neku demonstraciju.

Od njenih mnogih vrhunskih rezultatima, najviše cijenim njenu brončanu medalju dobivenu za agility stazu na Svjetskom prvenstvu u Dortmundu 1999. godine, njeno 2. mjesto na Europskom otvorenom agility prvenstvu 2002. godine te 2. mjesto na jednom od prvih natjecanja u radu ovčarskih pasa na kojem je nastupila, u Weeldeu, u Belgiji 2000. godine.

Puppy je uginula 24.02.2011. godine u dobi od skoro 16 godina.
 


REZULTATI

AGILITY član hrvatske reprezentacije, A3, Int. Agility CH.
RAD S OVCAMA 2. stupanj
POSLUŠNOST ispiti za psa pratioca/A0 i A ispit
OCJENA IZGLEDA odličan, CACIB, BOB

 

[ Nazad na 'Moju uzgajivačnicu' ]