English

Novosti


Moja uzgajivačnicaMužjaci
Ženke

Legla


Prethodna
Očekivana

Štenci


Na prodaju

Hrvatski ovčar


Standard
Galerija

Graničarski koli


Standard
Galerija

Rad i sport


Agility
Rad s ovcama
Spasioci

Pastirski
štapoviLinkovi


O meni


Alen


Kontakt
ALEN

Moj ozbiljan rad s psima započeo je u jesen 1992. godine kada sam počeo trenirati agility s mojim prvim psom, kujom bradati koli Asa (Dishy), u kinološkom klubu KOSSP "Zagreb".
Moja karijera trenera agilityja i poslušnosti u KOSSP-u "Zagreb" započela je početkom 1993.
Od 1993. godine do danas, s izuzetkom 1996. godine, bio sam član hrvatske agility reprezentacije, prvo s Asom, a poslije s mojom graničarskom kolicom Puppy (Germal Handy Lass), s mojom hrvatskom ovčarkom Citom (Drava Certisa), s graničarskim kolijem Capom (Mawlch Cap), psom moje bivše supruge Sare, s mojom graničarskom kolicom Myf (Mawlch Myf), s mojom graničarskom kolicom Kix (Mawlch Kix) te mojim hrvatskim ovčarom Runom (Mawlch Runo). Od 1997. do 2015. sam bio trener reprezentacije.
Član KOSSP-a "Zagreb" bio sam preko 20 godina, a od 2000. do 2005. sam bio predsjednik istog Kluba.
Prije dvije godine, s prijateljima sam osnovao novi klub, Zagrebački agility klub, koji je početkom ove godine primljen i u članstvo Hrvatskog kinološkog saveza.
Osim toga od 1993. do 2016. godine sam bio član Komisije za agility, kasnije Povjerenstva za agility Hrvatskog kinološkog saveza, a desetak godina sam bio i predsjednik tog Povjerenstva. Dugogodišnji sam hrvatski delegat u FCI agility komisiji, a kao član FCI agility komisije već nekoliko godina sam dio tročlane podkomisije zadužene za suđenje te edukaciju međunarodnih sudaca.
U veljači 2018. godine postao sam i dopredsjednik FCI agility komisije.
Instruktor sam za agility s licencom Saveza i već dugi niz godina držim agility seminare po cijelom svijetu. Također sam međunarodni agility sudac (od 1995. godine) te sam osim u Hrvatskoj sudio u po cijeloj Europi, ali također i u Južnoj Africi, južnoj i centralnoj Americi te Aziji.
Na Europskom agility prvenstvu u Austriji 1993. godine zaljubio sam se u graničarske kolije i 1995. sam napokon uspio nabaviti jednoga. Zaljubljujući se u graničarske kolije zaljubio sam se i u rad s ovčarskim psima pa sam ubrzo počeo vježbati ovčarske pse svaki put kad sam ulovio priliku. Također sam se, s više svojih pasa, i natjecao na natjecanjima ovčarskih pasa.
U agilityju, sa svojim psima, osvojio sam puno lijepih rezultata.
S Asom sam najbolje rezultate ostvario pred kraj njenog prerano završenog života, 1995. godine kada je osvojila Prvenstvo Hrvatske i zauzela 12. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u Torinu, Italiji.
Osim toga, bio sam Prvak Hrvatske s Asom 1995., s Puppy 2005., s Capom 2006., s Citom 2007., 2008. i 2009., a s Myf 2012. godine.
U 2002. sam bio vice-prvak Europskog otvorenog prvenstva s Puppy, a 2006. sam pobijedio na Europskom otvorenom prvenstvu s Puppyinim sinom Capom. 2003. godine Puppy je dobila titulu Međunarodnog prvaka u agilityju.
S Capom (i Myf) bio sam član hrvatske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Baselu 2006. godine osvojila zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji.
Na Olimpijskim igrama za pse, održanim u Italiji 2010. godine, s Myf sam bio u klupskoj ekipi koja je osvojila 2. mjesto.
Na prvom Svjetskom prvenstvu za hrvatske ovčare, održanom 2016. godine, s Runom sam osvojio prvo mjesto.
Trenutno se natječem s tri psa, graničarskim kolicijima Asom i Keijem te hrvatskim ovčarom Runom.
Pod imenom "Mawlch" (izgovara se Molh) uzgajam hrvatske ovčare te graničarske kolije iz čistih radnih linija.
Kao hobi izrađujem pastirske štapove.
Diplomirao sam na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Otac sam dvojici prekrasnih sinova, Vilimu i Viktoru :-).

Alen i Myf
[ Nazad na 'O meni' ]